Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovira mennek 2015. Szilveszterén - És persze szeretnének bejutni a VIP-be

2018.10.25

Képtalálat a következőre: „LOVI szilveszter”

            

"14:00 I. FUTAM

14:30 II. FUTAM

14:40 Az év lova: Quelindo és a legeredményesebb magyar tenyésztésű telivér: Megkapó köszöntése (gyep)

14:55 Parádé - III. FUTAM – Zenthe Ferenc Emlékverseny – Trimedio Kupa

15:00 III. FUTAM – Zenthe Ferenc Emlékverseny – Trimedio Kupa

15:10  Az év ugrólova: Diplomata és az év agara: Rally köszöntése (gyep)

15:25 Díjátadás (III. futam) Zenthe Ferenc Emlékverseny – (színpad)

15:35 Parádé – IV. FUTAM – Bubik István Emlékverseny

15:45 IV. FUTAM - Bubik István Emlékverseny

15:55 Az év ügetőlova: Rinette Streamline és a legeredményesebb magyar tenyésztésű ügető: Time To Say Goodby köszöntése (gyep)

16:05 Díjátadás (IV. futam) Bubik István Emlékverseny (színpad)"

 

              - Egy férfi volt itt a ti köreitekből!

              - Ki?

              - Ilyen színű volt a pulcsija!

              - Ronda Dénes?!

              - Igen!

 

Mikor Barbara kiszállt a metróból a Pillangó utcánál, egészen megrémült, mert egy hatalmas kígyózó sort látott. A vele együtt kiszálló emberek többsége is becsatlakozott, tovább növelve a sor hosszúságát. Mindenki a Kincsemparkba szeretett volna menni! 

A nő nem követte a példájukat, lelassította lépteit, gondolkozott mit csináljon. Csak azt tudta, hogy ő nem fog beállni a sorba. Ha ezen múlik, hogy bejusson már föl is adta a próbálkozást, megy haza, akkor az Ügető Szilveszter számára elmaradt!

Lassú lépésenként araszolgatott előre, nem tudta mi lesz, vissza kell-e fordulnia vagy sem. Addig-addig mendegélt a tömött sorban várakozók mellett, amíg egy lépcsőhöz jutott, miután azon lement, már meglátta a hosszú sor elejét is.

Két nagydarab biztonsági őr állt a bejáratnál, két fiú pedig jegyeket árult egy asztalnál, de mintha nem lett volna különösebb rutinjuk, mert igen lassan ment a jegyek eladása. Flúgos Barbarára nem szólt rá senki, elöl állhatott és nézelődhetett. Arra a pillanatra várt, amikor beléphet majd észrevétlenül. És akkor azt látta, hogy az egyik jegyeladó fiú föláll és távozik, szép lassan teszi, pont úgy ahogy addig a jegyeket is árulta! Így már csak egyetlen fiú szolgálta ki a hosszú tömött sorban ácsorgó rengeteg didergő embert! HIHETETLEN! Flúgos Barbara csak bámult. Pont akkor jött el az a pillanat amire várt, hogy HUPSZ, beléphetett volna! De saját magán meglepődve tovább állt a helyén, sőt még az egyik őrt is megszólította:

 

- Elnézést kérek, de kilométeres sor áll, nem lehetne hogy többen árulják a jegyeket?

- Én már mondtam a szervezőknek, de hiába!

- Majdnem a metróig ér a sor!

- Hallod, a metróig ér a sor! Nem merek kimenni, mert még megvernek!

                    

Az egyik őr együtt érző volt a hidegben didergő tömeggel, valószínűleg jól tudta, hogy milyen rossz a hidegben sokáig kint állni. A másik őr kevesebbet szólt, de a gesztusaiból ugyanazt lehetett kivenni, tisztában van vele, hogy másként kéne, de nincs beleszólása neki sem.

Barbara már odabent lépkedett az Ügető területén, (a következő adandó alkalmat nem hagyta ki), de még nagy utat kellett megtennie. A pálya másik oldalára szeretett volna eljutni, a sajtósok gyülekező helyére, ott beszéltek meg találkozót Bajszos Vidorral. Útközben nagyon fázott, mert azt mondta neki előző nap a férfi, hogy ne legyen rajta kabát, úgy könnyebben bemennek majd a VIP-be! Öltözzön jól alá, hogy ne fázzon, de kabátot azt ne hozzon, elég lesz egy vékony orkán, amit majd összehajt és úgy tud eltüntetni a táskájába, mintha az nem is lenne! Barbara szófogadó volt, kabi nélkül, orkánban és fázva sietett a nagy utat minél gyorsabban megtenni, aztán beült a sajtósokhoz és várakozott.

Előbb nem ismert senkit, majd jött egy sportfotós: Elefántfülű a nagyfiával, (ezt a fiút szinte mindenhova magával cipelte, ami szimpatikus volt mert szemmel láthatóan nagyon jóba voltak ők ketten, viszont mintha a gyerek egy kissé retardált lett volna). Váltottak a fotóssal néhány szót, majd Barbara várakozott tovább, és nem hiába, mert belépett az ajtón Vidor, aki szintén váltott néhány szót Elefántfülűvel, ivott egy ásványvizet majd azt mondta, amit indulás előtt szokott mondani: „ÁJDE!” (menjünk) és már mentek is a VIP felé, őket semmi más nem érdekelte.

              

"16:20 V. FUTAM

16:30 Championok köszöntése – (színpad)

16:55 VI. FUTAM

17:05 Kupa győztesek köszöntése mindkét szakágban (színpad)

17:25 VII. FUTAM

17:30 Sztárvendég Wolf Kati (fűtött buli sátor)

18:00 VIII. FUTAM

18:20 Parádé - Lovaregyleti Díj

18:30 IX. FUTAM – Lovaregyleti Díj

18:40 Lovaregyleti Díj díjátadása (színpad)

19:00 X. FUTAM - B.Ú.É.K. 2016 Hendikep

19:10 Tűzijáték"

 

Levették az orkánkabátjukat, és eltüntették a táskájukba, elegánsan voltak felöltözve. A lifthez mentek, Barbara kevésbé tudott eligazodni, (egyszer volt csak itt), a férfi viszont kiválóan ismerte a terepet, (évtizedek tapasztalata állt mögötte), rögtön tudta az utat. Viszont a lift, ami egyenesen beszállította volna őket a VIP-be, az nem működött! "A FRANCBA, ABBA!"

Elindultak hát gyalog, a lépcsőkön föl az emeletre, ami sokkal rizikósabb volt. Az első fordulónál már meg is állította őket egy idősebb hölgy: "SEGÍTHETEK?"

Nyilvánvalóan nem szerette egyikük sem amikor így megszólították őket, (Barbara ezt egyenesen „KÉS A HÁTBA” kérdésnek hívta)! Majd az történt, ami ezután a kérdés után rendszerint történni szokott a "családtagokkal",  mehettek ugyanoda vissza ahonnan elindultak, KI LETTEK RÚGVA!

Mit volt mit tenni, engedelmesen indultak lefelé, vissza a lépcsőkön, a nő lehorgasztott fejjel baktatott, azt hitte tényleg elhagyják a helyszínt. DE NEM! Arra kapta föl a fejét, mikor meghallotta: „PSZT!” Bajszos Vidor, (az évtizedes tapasztalataival), intett neki hogy újra startolnak. Flúgos Barbara egyből fölélénkült! Kicsit gyorsabban szedték a lábukat, ezúttal nem is állította meg őket senki, pillanatok alatt bejutottak a VIP-be ahol pedig egyből ismerőssel találkoztak, Marcóval, aki az egyik oszlopos "családtagnak", Nőcsábásznak volt a barátja, (de mégsem tartozott a "családhoz", külsős volt).

 

              - HELLO!

              - MARCO, SZIA!

 

Marco vagy szlovák vagy román származású volt, és több országban otthonosan mozgott. Épp egyedül tartózkodott a Lovi VIP-jében, (mivel a barátját, Nőcsábászt egy sérülés miatt kórházban kezelték). Nem csak hogy legálisan érkezett, de még az ottani biztonsági főnök is jó ismerőse volt!

December 31-e Szilveszter volt, és bár nagyon kommunikatív volt Marco, pillanatokon belül azzal ismerkedett meg, akivel csak akart, ennek ellenére igényelt volna maga mellé valakit, akit valamilyen szinten ismer, az ünnepek már csak ilyenek! És akkor esett be a két "családtag", Vidor és Barbara, akik szintén örültek a találkozásnak, hiszen kapcsolódhattak valakihez, aki legálisan, igazi VIP meghívóval érkezett. IGEN! Ez legalizálta az ő jelenlétüket is, (mert észrevették ám a belépőjüket, nem sokkal később őrt állítottak a lift, illetve lépcsőfeljáróhoz, tehát rajtuk kívül más már nem surranhatott volna be).  

 

              - Egy férfi volt itt a ti köreitekből!

              - Ki?

              - Ilyen színű volt a pulcsija!

 

A "családtagok" közül csak Barbara és Vidor volt a VIP-ben, (Csiga Janó, aki nem a Pillangó utcai bejárat felöl közelített, még a Lovi pályára sem tudott bejutni, azonnal eltanácsolták az őrök). Marcónak eszébe jutott valaki, akit még korábban a VIP-ben látott, csak nem tudta biztosan a nevét, (ebből is látszott, hogy nem tartozott a szorosan vett csapathoz, mert abban az erősen rikító színű cuccokat kedvelő férfi, Ronda Dénes, az autógramgyűjtő, igencsak közismert volt). Marco miközben beszélt róla, rámutatott az asztalon lévő, erősen narancsszínű szalvétára. Barbara az erős színről egyből megsejtette kiről lehet szó:

  

                   - Ronda Dénes?!

                   - Igen!

             

Barbarában felidéződött, mit mesélt neki egyszer Ronda Dénes korábbi társa, hogy szoktak ők a VIP-be benyomulni. Mindig megnézték milyen karszalaggal lehet bemenni, aztán szépen félrevonultak és kikerestek egy ugyanilyen szalagot a saját készletükből, fölrakták és bemutatták az őrnek, aki pedig beengedte őket, ez volt az ő trükkjük.

 

                        - Mondj egy számot!

                        - 27!

                        - Kisebbet kéne!

                        - 8!

 

A VIP páholyon belül is lehetett fogadásokat kötni! Barbara nagyfokú járatlanságot árult el a fogadások terén, viszont a szám amit mondott, bejött. A párjával jelen lévő Kárász Róbert is megtette ugyanezt a számot 10.000 ezer forinttal, és ő is nyert, hiszen a 8-as rajtszámú ló érkezett be először. Több ismert ember volt a páholyban, köztük a Kincsempark vezetője.

Flúgos Barbara nézte az utóbbit, (a kellemes hőmérsékletű és légkörű VIP páholyban), és arra gondolt, biztos nincs tisztában ez a szimpatikus úr azzal, milyen körülmények között várakozik a Pillangó utcai bejáratnál az a rengeteg ember akik be akarnak jönni Ügető Szilveszterre, biztos nem tudja, hogy a hosszú tömött sort időnként egyetlen fiú szolgálja ki jeggyel, LASSAN. Visszagondolt a sötétre és a hidegre, miközben nézte a férfit. De szerencsére megállta, hogy ne szóljon a Kincsempark vezetőjéhez, csöndben maradt, nem okvetetlenkedett, örült hogy ott lehetett a melegben és a fényben.

Egészen jól érezték magukat ők hárman, attól függetlenül, hogy előkerült az a bizonyos idősebb hölgy aki korábban kirúgta a két "családtagot". Flúgos Barbara észre se vette, viszont Vidor egyenesen szembe talákozott vele. Akkor az idősebb hölgy azt mondta neki: "Látom, mégis csak bejöttek!" De a rutinos és dörzsölt Vidor, az ő simulékony modorával átcsusszant ezen a nem kis kellemetlenségen. 

"Csévés" melegkaja volt, amit szerettek a "családtagok", valamint sör, bor és üditők, (ezeket ingyen lehetett fogyasztani, csak a rövid italok és a pezsgő kerültek pénzbe). Ettek-ittak, beszélgettek, nézelődtek és fogadásokat kötöttek. Marco kicsit fölöntött a garatra, mert vásárolt egy üveg pezsgőt, amit szinte egyedül ivott meg, mert a két másik inkább a sörnél maradt. Nagyon gyorsan elszállt az idő, túl gyorsan is, biztos hogy éjfél utánig is maradtak volna, de hát nem lehetett, a tüzijáték után vége lett a programnak. Az utolsók közt távoztak és a biztonságiak nagyon kedves főnöke kísérte ki őket.

A kijárat előtt Marco és a biztonsági főnök még egyszer összeölelkezett, (egy focicsapatban játszottak valamikor), majd utóbbi barátságosan elbúcsúzott mindannyiuktól. 

Mentek ők tovább hárman, hiszen az éjszaka még csak akkor kezdődött, és számos meglepetést tartogatott számukra! Egyikük váratlanul a szerelemmel találkozott...

 

 

 

 

 

 

 

szerző: Málnay Mónika / http://www.szubkulti.eoldal.hu/ 

idézetek forrása: www.kincsempark.hu,  www.magyarturf.hu/

képek: internet elérhetőségek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.